Dansles

De danslessen zijn verdeeld in verschillende niveaus. Beginners starten in de bronsclub en kunnen daarna vervolgens deelnemen aan de zilverclub, de zilversterclub, de goudclub, de goudsterclub en de topklasseclub. Iedere club heeft zijn eigen cursus die twintig weken duurt. Lessen vinden plaats één keer per week en duren anderhalf uur. Op deze pagina vindt u een overzicht met een aantal filmpjes van de verschillende dansen die aan bod komen tijdens de lessen in onze dansschool. Klik op een dans.

 

Ballroom (standaard): QuickstepEngelse WalsSlow FoxtrotTangoWeense Wals

Latin America: Cha, cha, chaRumbaPaso DobleJiveSamba

 

De kosten voor een cursus bedragen:

• alle leeftijden: € 165,- (20 lessen à 1,5uur)
• wedstrijdparen: € 145,-
• voor iedere cursus: gelden te voldoen op uw eerste les

Lesrooster

Het nieuwe lesrooster


Maandag 3 Sept. 19.30-21.00 TOPKLASSE
21.00-22.30 ZILVERSTER
Dinsdag 4 Sept. 19.30-21.00 TOPKLASSE
21.00-22.30 BEGINNERS
Woensdag 5. Sept. 19.30-21.00 TOPKLASSE
21.00-22.30 GOUD
Donderdag 6 Sept. 19.30-21.00 GOUDSTER
21.00-22.30 TOPKLASSE
Vrijdag 7 Sept. 20.00-21.30 ZILVERSTER
21.30-23.00 TOPKLASSE

Lesgeld;

20 lessen á 1,5 uur €165,- p.p.
wedstrijdparen; €145,- p.p.
Te betalen bij uw eerste les!

Waarom ga je dansen?!

Omdat je vrouw dat zo graag wil!

Ook bij mij was dat zo want dansen is voor .......! Een echte sporter, in mijn geval handballer gaat dansen toch niet als sport zien!

Na vele jaren trainen geven en professioneel in de sport werken kwamen er vrije avonden, dus ben je een goede man en ga je overstag en ga je dus dansen. In ons geval zijn er gelukkig twee dansleraren die zelfs mij de pasje laten onthouden. Omdat ik zelf al vele jaren trainer ben herken ik de aanpak en leren wij stap voor stap meerdere dansen. Ook begin ik als ex sportinstructeur en professioneel trainer/coach na te denken over de waarde van dansen als beweging voor de mens. Dit nadat ik in eerste instantie alleen maar voor de lol en leut ging kwam ik er achter dat dansen veel meer dan dat is.

Dansen laat je als eerste bewegen, iedere dag de gevraagde 30 minuten bewegen is iets waar ik voor sta. Dansen overtreft dat met lessen van meer dan uur met gemak. De intensiteit van dansen is veel hoger dan ik dacht, in veel dansen zit een hoog beweegtempo (zie stukje: Is dansen sport, topdansen topsport?). Daarnaast is dansen fysiek belastend omdat je vanaf je tenen tot en met je kruin beweegt. Alle gewrichten en spieren zijn actief omdat je continu moet balanceren en coördineren. Doordat je ook nog met zijn tweeën danst komt er een extra dimensie bij, vasthouden is samenwerken, balanceren en coördineren en kost ook kracht. Samenwerken is leuk, maar ook moeilijk, dus weer een uitdaging erbij. Nog twee uitdagende danselementen te gaan! Mentaal moet je aan de bak want je moet de passen onthouden en dat ook nog in de goede maat. Sociaal gezien moet je samenwerken en als man de dans leiden. Dat laatste is in deze prachtige mooie moderne tijd wel eens uitdagend, wat mij betreft maken Wim en Karina een dans waarbij de vrouw leiding moet geven, want soms zijn de dames nogal ..........!

Begrijpen jullie inmiddels dat dansen veel meer is dan even met je vrouw of partner op pad gaan?

HET IS LEUK omdat alle genoemde onderdelen uitdagend zijn en je lichaam en geest laten werken. Dat alles staat bij mij voor inmiddels heel wat jaren trouw naar de gezellige dansschool van Wim en Karina gaan.

Een danser.