Evenementen

demonstratie Walraven

Naast danslessen en wedstrijden, worden de paren van dansschool Ruitenbeek ook regelmatig gevraagd om een demonstratie te geven. Een kans om je mooiste danskleding aan te trekken en dat gene wat je geleerd hebt te laten zien voor een heus publiek. Eén van de jaarlijks terugkomende dans demonstraties wordt gegeven in verpleeghuis Walraven in Bennekom. Dit jaar mochten Daan, Babette, Jack en Mariska de demonstratie verzorgen.
Gelijk al bij binnenkomst voelden wij ons eregasten. Er stond een groot bord in de gang waarop een “spectaculaire dansdemonstratie” werd aangekondigd en een gastvrouw wees ons naar een ruimte waar wij ons konden omkleden, terwijl zij een soundcheck deed. Er was een grote zaal voor ons vrij gemaakt en al snel ontstond er een flinke kring aan toeschouwers.
Toen was het moment daar, we werden aangekondigd en mochten de zaal in. Alleen al het zien van de glitterjurken, de mooi aangeklede mannen, de make-up en de kapsels was voor veel van de bewoners rede tot applaus. De gastvrouw introduceerde ons en daarna kon het dansen van start. Om en om dansten wij Ballroom en Latin. Wat was het heerlijk om te dansen voor zulk dankbaar publiek. Prachtig ook om te zien hoe de bewoners van het verpleeghuis straalden en genoten van de muziek en de dans. Voor sommige was het een reisje terug in de tijd, voor anderen een stiekeme droom die ze nooit hebben mogen uitvoeren. Voor ons was het gewoon genieten van de dans en de gezelligheid met elkaar en daar dan ook nog applaus voor krijgen.
Na de demonstratie hoorden wij van een vrijwilliger in het tehuis, dat een man, die al jaren niet meer sprak, nu met traantjes in zijn ogen in zijn stoel zat. Hij sprak één woord “mieters”. Alleen al voor zo’n reactie, hopen wij dat we demonstraties als dit nog vaak mogen geven.
JACK EN MARISKA
DAAN EN BABETTE