Nieuws

DANSPLEZIER VOOR IEDEREEN BIJ DANSSCHOOL RUITENBEEK

“Mam. Ik wil graag op dansles” zei mijn zoon ruim een jaar geleden. Zoekend naar een dansschool met jeugdlessen kwamen wij uit bij Wim en Karina in Veenendaal. Onze zoektocht was vanaf het eerste moment de volle moeite waard!
De eerste bijeenkomst was nog wat onwennig maar Wim reageerde direct erg enthousiast over zijn interesse in het dansen en beloofde een danspartner voor hem te zoeken. Vanaf het begin had hij een geweldige danspartner die hem behulpzaam was vanaf zijn eerste passen op de dansvloer en waar hij veel plezier mee maakte. Beginnend met kijken naar Wim en Karina die lesgeven met een plezier alsof ze nog maar net begonnen zijn, maar beschikkend over ruim 30 jaar ervaring, overgaand in “droog oefenen” en daarna oefenend op muziek…het begon op dansen te lijken. En hoe meer stappen gemaakt en dansen geleerd werden, hoe meer plezier er werd beleefd. Dit gold voor alle dansers op de vloer, maar ook voor de leden die vaak voor de gezelligheid als toeschouwers bij de clublessen aanwezig zijn.
Bloed kruipt waar het niet gaan kan, want ruim 30 jaar geleden heb ik zelf ook heel erg genoten van mijn danslessen en terwijl mijn zoon op de dansvloer stond, werd mij gevraagd waarom ik zelf niet naar dansles kwam. De reden daarvoor was dat mijn echtgenoot niet kan en wil dansen. Maar wat voor de jeugd geregeld kon worden, werd ook voor mij georganiseerd. Binnen een week was een danspartner gevonden en stond ik weer op de dansvloer. En dat voelde heel gek, maar het wakkerde weer het plezier om te bewegen aan. Terwijl sporten in de sportschool of in clubverband voor mij altijd als een “moeten” aanvoelt, is het dansen echt een “mogen”. Elke week kijk ik weer uit naar de woensdagavond waar ik volop kan bewegen op muziek, maar ook echt een gezellige “avond uit” ben.
Naast de clublessen zijn we ook gaan vrij dansen op zaterdagavonden. Op deze avonden kunnen dansers van alle clublessen het geleerde nogmaals oefenen, maar is er volop ruimte om gezellig met anderen te dansen, te kletsen en te borrelen. Het zijn altijd erg gezellige avonden, met gevarieerde muziek waar voor elk wat wils tussen zit. Soms zijn de vrij dansavonden heel speciaal, zoals met kerst of met een zomerse BBQ vooraf. Het is bijzonder om mee te maken dat door de mix van leeftijden, echtparen, alleenstaanden, wedstrijddansers en recreanten onder het enthousiaste aansturen van Wim en Karina heel gezellige en sfeervolle avonden ontstaan. Mijn zoon wil er daarom ook geen enkele overslaan!
Dit seizoen mag hij zijn droom gaan waarmaken en zelfs met danswedstrijden beginnen. Van vele kanten hoor ik dat hij zo veranderd is in een jaar. Hij durft zich nu heel vrij onder alle mensen te begeven en hij beweegt ook veel behendiger op de dansvloer. Als moeder is het geweldig om te zien dat hij binnen zo’n korte tijd zo gegroeid is!
Voor mijzelf geldt dat ik heel blij ben dat ik weer een heel leuke manier van bewegen heb (terug)gevonden en dat ik op deze manier beter voor mijn lichaam en gezondheid zorg. Want op alle vlakken is het dansen goed voor iedereen; bewegen op muziek, nieuwe dingen leren, samenwerken maar ook gezellig samenzijn met anderen maakt dat je je fitter en fijner voelt. En dat ervaar ik zelf heel goed!
Ik kan daarom werkelijk iedereen aanraden om eens een kijkje te komen nemen binnen onze dansschool en een proefles te overwegen. Je zult er geen spijt van krijgen, maar een nieuwe hobby erbij!
ANITA